google30ecf8c577a990d2.html
Faves by La Ming Marketing
( Content Inspiratie )
Carnaval Faves

Ook Carnaval slaan we dit jaar over, dankzij jeweetwel. Maar bij La Ming Marketing snuiven we toch even aan het sfeertje om de moed erin te houden. Even terug naar de tijd dat het leven nog goed was en vol werd geleefd. Toen er bij Dansschool Michielsen nog 5 dagen vol gas werd gegeven en er werd afgepilst bij de Talk / t Proatje zoals het toen heette met Carnaval. Tilburgers weten waar ik het over heb, althans als je mijn leeftijd hebt. Carnaval is onderdeel van je cultuur, je zijn, ik ben ervan dat moge duidelijk zijn, maar ik begrijp ook dat je er wellicht mee opgegroeid moet zijn. Geniet hier even als je wil, volledig volgens de richtlijnen ;-) #staystrongandsafe

Burberry's Finest

In China opende Burberry vorig jaar haar nieuwste winkelconcept waar online en offline optimaal samenkomen. In de interactieve spiegels zie je de laatste fashionshow en pas je de nieuwste collectie virtueel die je per direct kunt bestellen en laten bezorgen. Uiteraard kun je je aankopen ook direct delen op social media.

Optimale emotie in een hightech shopping experience die de klant naar wens bedient en haar moment to shine geeft in de winkel en op socials met de inner circle. Optimale klantbediening en minder voorraad in de winkel. Het beste van 2 werelden.

Marktpositie "spot on"

Positioneren is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je je doelgroep een beetje wil raken.  Je unieke plek in de markt claimen, zodat je je concurrentie per direct buitenspel zet. Dat wil je toch. Maar hoe pak je dat aan, het echte onderscheid maken van de rest.

 

Ik noem dat positioneren vanuit je drijfveer. Uitdrukking geven aan je voelbare wil je klant te helpen binnen je kennis en ervaring. En dan ga je dus net een stapje verder dan vertellen wat je doet en hoe je dat doet: je geeft aan waarom je doet wat je doet.

 

Simon Sinek legt het uit in zijn Golden Cirkle, met Apple als sprekend voorbeeld. Zij bestaan in de basis om het leven van hun klanten beter, fijner en makkelijker te maken. En nu hebben ze “toevallig” baanbrekende devices om dit ook waar te maken.

 

Ik breng deze theorie dus plain and simple dichterbij in simpele bewoordingen voor next level marketing. Marketing voor winnaars die het verschil maken. Dat wil jij toch ook?

Aftellen naar de lente.........
Christmas Vibes
Snieklaas

Voor mij is dit echt jeugdsentiment pur sang. Hilarische sketch van Toon Hermans over Sinterklaas waar ik al jaren menig keer om gegierd heb in mijn leven. Mijn vader was nogal fan van hem, dus zijn lp's werden tot in den treure afgespeeld.

 

Deze sketch zal me altijd bijblijven, heerlijk zuur over deze traditie. Zelf ben ik altijd bang geweest voor Zwarte Piet, dus op mijn vierde hebben ze mij op de kleuterschool "de waarheid" maar verteld, want er was geen land met me te bezeilen als Sinterklaas in beeld kwam met zijn Pieten. Tot op de dag van vandaag moet ik er trouwens niets van weten, ook al weet ik hoe het zit. Maar deze sketch is iedere keer een succes, dus geniet ervan. Fijne pakjesavond allemaal! 

Christmas Vibes

Dit is natuurlijk niet echt een commercial, meer een promo van een programma. Normaliter is namelijk Coca Cola mijn favoriet, maar die hebben dit jaar een beetje een magere commercial. Ik heb het dan meer over die met die verlichte trucks en lekker muziekje.

En toen stuitte ik op deze film, zeker in deze tijden toch echt een brok in je keel. Ik heb dat sowieso met KLM crews, oh my als die voorbij komen op een vliegveld krijg ik instant heimwee. Sowieso is de gedachte aan een vliegtuig momenteel om emotioneel van te worden. Als je hier Schiphol toch ziet met al die crews, Heerlijk hoor, pak de zakdoek er maar bij, ben je meteen klaar voor de All you need kerstspecial!

Sinterklaas wie kent m niet .....

De mooiste Sinterklaas commercial ooit maakte ik natuurlijk zelf. Bekijk m even hiernaast. Voor SNS Bank in samenwerking met Jetix voor de SNS Surpriserekening met de Club van Sinterklaas. De echte Sinterklaas uiteraard althans voor mijn generatie dan Bram van der Vlugt en de echte Amerigo die ik live in zijn trailer mocht aanschouwen. Toen nog met Zwarte Pieten. Tijden veranderen maar nostalgie blijft, hopelijk kunnen we deze traditie nu eindelijk eens een beetje bijschaven naar de huidige tijd met een feest uit respect voor iedereen.

Party Time

Het kan al een tijdje niet meer - door je weet wel - naar een feestje of concert. Maar los daarvan zou ik deze man zo ontzettend graag een keer live zien spelen. Maar dat kan helaas niet meer, los van - je weet wel. Wat een baas was dit op zijn gitaar met een bepaalde ongrijpbare geilheid al was hij totaal mijn type niet als ik het zo mag beschrijven.

Mijn eerste volwassen film waar ik alleen met vriendinnen heen ging was van hem waar hij met ronkende motoren Appolonia het hof maakte. Met rode konen heb ik gesmuld van Purple Rain. Zijn muziek vind ik tot op de dag van vandaag fantastisch.

Je hebt nu eenmaal een aantal van die klassieke favorieten op je lijstje. Naast George Michael, Whitney Houston, Tina Turner sluit deze meneer de rij van mijn lijst. Typisch ook dat de lijst voornamelijk bestaat uit artiesten die er niet meer zijn. Gelukkig zag ik George nog wel in de Arena met zijn 25 jarig jubileum.

Zo zie je maar weer hoe betrekkelijk het leven kan zijn. Gisteren kregen we te horen dat de stijging afvlakt - van je weet wel - Laten we hopen dat dit het begin van het einde is. Niet te snel enthousiast en en masse er op uit. Maar gewoon vast even "voorgloeien", dromen en plannen maken. Helaas voor mij gaat mijn droom m niet meer worden, maar ik vind vast wat anders, al zie ik Tina ook niet meer de bühne bestijgen. De musical over haar leven is dan natuurlijk een mooi alternatief.

Herfstcollage
Wereldvrouwen

Katarina Witt

In mijn jonge jaren was ik een aantal jaren fanatiek kunstrijdster op de schaats. In die tijd was deze vrouw onaantastbaar in haar prestaties, meervoudig wereld -en olympisch kampioen en spraakmakend in de creatieve uitvoering van haar kür zoals hier in haar Carmen on ice interpretatie. Ademloos zat ik voor de buis als ze op TV was. Na haar tweede olympische titel in 1988 kreeg ze van de DDR toestemming voor een carrière in het buitenland, uitzonderlijk in die tijd. Ze toerde een aantal jaren met haar eigen ijsshow in de USA om zich daarna aan te sluiten bij Holiday on Ice.

Anky van Grunsven - "Ons Anky"

Na de schaatsfase volgde de periode van pony's en paarden en een beetje Brabo denkt dan aan deze koningin van de dressuur die met Bonfire en Salinero historie schreef in de dressuurring.

 

Drievoudig olympisch kampioen en de Nederlander met de meeste olympische medialles op de zomerspelen allertijden. Een powerhouse dus, kreeg toen ze 6 was haar eerste shetlander, reed vanaf haar zevende landelijke wedstrijden en de rest is geschiedenis. 8 maal werd ze nationaal kampioen met Bonfire.

Als zij de ring betreed met haar paard hou ik het absoluut niet droog zo prachtig zij met haar paard door de ring "danst", werkelijk schitterend. Bij het Wilhelmus breken echt al mijn dammen door en werk ik makkelijk in mijn eentje een doosje tissues weg. De kroon op haar werk was uiteraard de individuele medaille met Bonfire in Sydney.

Shanice van de Zanden

Dit is niet bepaald een inspiratiebron uit mijn jeugd, want ik groeide voornamelijk op op de ijsbaan en had nooit echt veel met voetbal, eerder met ijshockey, dat kwam pas later een beetje naarmate ik ouder werd. Na het EK in 88 ging dat onder invloed van de prestaties van Oranje snel bergafwaarts en verloor echt mijn aandacht, los van wat herkansingen tijdens wat EK en WK's. Tot de opmars van de Oranje Leeuwinnen waarvan deze dame een spraakmakend onderdeel is met inmiddels een indrukwekkende carriere in het buitenland.

De eyecatchers van Prinsjesdag

Erica Terpstra

Naast de begroting hebben we met Prinsjesdag vooral oog voor de hoeden van de dames, althans ik. Dat verklaart ook tevens de historie van deze traditie. Toen in 1977 Erica Terpstra als net gekozen kamerlid de troonrede mocht bijwonen, was ze naast de koningin en een hofdame de enige die opviel naast de andere 21 aanwezige vrouwen in de massa van grijze maatpakken door haar hoed. Daarmee was de traditie van een hoed voor de dames geboren. Ik vind het ieder jaar weer een vermakelijk fenomeen, met deze dame als boegbeeld en initiator van deze traditie.

Marianne Thieme

Om deze traditie inhoud te geven en kracht bij te zetten, worden de hoeden door de dames ook regelmatig gebruikt om een statement te maken. Deze dame deed dat meerdere malen op meesterlijke wijze, met deze creatie bijvoorbeeld gericht op de wil meer vrouwen in de politiek te krijgen. Maar ook maakte ze meerdere malen een krachtig punt voor haar Partij van de Dieren met Meatfree Monday en Fishfree Friday. Ook de knipoog naar de legende Che Guevara staat mij persoonlijk nog helder bij. Het is mooi om te zien hoe er aandacht wordt besteed wat te maken van de traditie en er betekenis aan te geven.

Sigrid Kaan

Qua hoed geen uitblinker, maar dat is ook niet aan iedereen besteed. Gelukkig kan deze dame leunen en vertrouwen op haar inhoud, daarom laat ik haar zien. Zij intrigeert mij met haar krachtige persoonlijkheid en ik vind haar een person to follow voor de volgende verkiezingen. Het was nogal een uitdaging om een foto met hoed van haar te vinden waar ze alleen op staat. En deze heb ik uiteindelijk dan dochterlief maar afgeknipt. Sorry, maar het doel heiligt de middelen soms. Prachtig plaatje toch met een zachte en krachtige uitstraling.

Maxima Zorreguieta

We sluiten uiteraard af met het koningsnummer en dat kan er toch echt maar 1 zijn, want we hebben toch echt wel met recht de knapste en leukste koningin van de wereld. Deze vrouw krijgt het zelfs voor elkaar haar hoed viral te laten gaan en wat ziet ze er altijd uit als een plaatje. Royal Fashion Icon numero uno hoor. Jammer dat we verder op inhoud weinig van haar meekrijgen, al zou ze dat met gemak kunnen volgens mij met haar rol binnen de VN en haar jarenlange ervaring in het internationale bankencircuit. Ik vrees dat dat een beetje wordt bewaakt, zodat Willem Alexander niet nog meer afsteekt en deze dame het stokje overneemt in de serie "dat was een beetje dom". Dat lijkt me toch lastig als je zelf capaciteiten hebt en vanuit je rol altijd de tweede viool speelt of in de coulissen moet blijven. Maar misschien kijk ik daar wel helemaal naast in mijn enthousiasme.

Dogs of La Ming

Op Instagram zie ik regelmatig de tag #dogsofinstagram en dan heb je natuurlijk mijn aandacht als fervent hondenliefhebber. Vorige week op 26 augustus was het National Dog Day en dat is me vreemd genoeg ontschoten. Of sterker nog ik kwam er te laat achter en heb simpelweg gekozen voor andere content.

 

Ik plan dat nooit, maar laat het komen zoals het komt in mijn creatieve proces, zodat spontaniteit en ruimte voor actualiteit leidend blijven. Dat voelt voor mij simpelweg beter. Maar ik vind het een dermate leuke topic dat ik er nu even op terug kom en jullie meeneem in mijn favoriete doggies.

Westies

Ik heb zelf al eigenlijk altijd een terrier gehad en deze kleine witte rakkers vind ik echt de absolute toppers. Klein van stuk en groots van karakter, zeg nu zelf dat past echt precies bij mij. Ik denk daarom ook dat dit het ras is waar ik voor de rest van mijn leven bij blijf. Als de gelegenheid er weer is, ga ik meteen op zoek naar een goede fokker. 

Foxterrier

Dit was mijn eerste hond, rechtstreeks uit het nest bij mijn oom. Vanaf mijn tweede waren wij dikke maatjes, ik deelde mijn lollies met haar, reed haar rond in de poppenwagen en echt niemand mocht zo maar bij mij in de buurt komen. Ook zo'n klein van stuk en voor niemand bang type. Kuifje had ook deze hond, Bobbie, te schattig, maar schijn bedriegt, maak ze niet boos. Een gebit als een echte baas hoor, je bent gewaarschuwd.

Weimaraner

Als het dan een maatje groter zou mogen, zou ik kiezen voor dit statige ras. Ik vind ze zo chique en vol van zelfvertrouwen. Echt een hond met uitstraling en karakter want daar houd ik van. Ik weet alleen niet of een grote hond bij mij zou passen, hou ze maar eens in bedwang bijvoorbeeld, zeker met een stevig jachtinstinct. Maar dat glanzende vachtje en die statige houding heb ik echt een zwak voor hoor. 

Labrador

Als ik dan echt even out of the box moet, dan smelt ik toch echt voor dit. En dan ook deze combinatie van chocoladebruin met blauwe ogen. Het moet wel een klein beetje in de familie blijven toch. Hoe fout het qua fokken ook is, dit hoef ik volgens mij niet uit te leggen. Maar een kind bestel je ook niet op kleur, dus dit voelt wel een beetje fout. Op karakter is dit wel een grote hond waar ik mezelf mee zie, want ik ben zelf natuurlijk ook zo'n schatje.

STOM, stommer, stomst

Wegens succes op herhaling: Vorige maand was dit eigenlijk een probeersel geïnspireerd vanuit mijn blog over bodypositivity in LINDA begin augustus. De reacties waren enthousiast en positief, dus hier komen nog een paar zure oprispingen uit mijn rijkelijk gevulde irritatie kelder.

Mensen die tijdens hun vakantie iedere dag van profiel -en omslagfoto wisselen op socials. Waar ben je naar op zoek dan? Beetje weinig aandacht thuis? Please get a life during holiday. Dezelfde categorie propt overigens met gemak 35 foto's in zo'n fucking collage waar je je scheel op kijkt, what a joy, really

Van die fake it till you make it paupers die te pas en te onpas het woord "TOP"gebruiken als stopwoordje, so cheap. Categorie "smaak is niet te koop", allergisch voor dit soort.

Als ze je net kennen en al  na 5 minuten amicaal gaan doen en je "Carool" noemen, achterdochtig word ik daarvan, maar echt .......... yukyukyuk

Dat je praat over eten als "Sex on a spoon", dan is mijn zin per direct over hoor. Big NONO. Meestal types die rustig in korte broek een restaurant binnen stappen, dat ook nog

Hele volksstammen die zich voordoen als wetenschappelijk experts met politieke ambities op socials, vermeend gesteund door een of ander fakenews artikel van een discutabele clickbait bron. Angstaanjagend vind ik dat. Vaak types die in real life nooit bovenop de apenrots hebben genoten van het uitzicht. je moet je superieuriteit ergens laten gelden toch.

Dogmoms, wel ik zie nergens een bontvachtje en een natte neus. Hooguit een getrimde punani met een gedroogde pruim. Het is een hond muts en je houdt van m als je kind, maar je bent niet zijn moeder. en dat is genoeg, meer dan zelfs.

baby on board stickers op auto's 

alsof mensen inclusief jezelf daardoor anders gaan rijden.

Cupcakes, los van dat ik ze niet lekker vind, begrijp ik niets van de complete thuisbak hysterie rondom deze gebitsbedervende kutcakes, Bak een appeltaart,  eenvoudig en lekker, iedereen blij.

Binnen je zonnebril ophouden, hoe onbeschoft. Ik kijk mensen graag aan als ik met ze praat. Onderuitkijkers vertrouw ik per direct al niet, zo not done dus,

Dat ze mensen met Down syndroom meestal zo'n achterlijk kapsel geven. Omdat ze dan beter herkenbaar zijn of zo, waarom? Zo niet nodig

Yogi's die voorafgaand aan de les zitten te kakelen alsof ze 6 weken niemand gesproken hebben. Heel Zen allemaal huhuh...........

Autorijders die niet de snelweg opdurven en niet kunnen file parkeren. Lever je rijbewijs in en vlug!

Huidskleurige panties: showstopper numero uno

Fave Vloggers: Refresh

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn favoriete vloggers met jullie deelde. Er is bij gebrek aan nieuwe verse vloggers al die tijd ook weinig over te melden geweest helaas. Met mijn kritische zijn is er weinig nieuws wat mijn goedkeuring kan wegdragen. Queen of Jetlags is nog steeds mijn favoriet met stip op 1, zij snapt het helemaal wat mij betreft.

 

Maar er is soms ook zo iets als een bij nader inzien. Dat had ik destijds overigens ook met Vivian Hoorn, die bij nader inzien wel interessant bleek, maar momenteel niet zo actief is op Youtube. Er was dus behoefte aan nieuwe aanvoer en zo kregen de Blonde Tigers dus recent een tweede kans die ik in eerste instantie nogal hysterisch en net iets te Amsterdam Zuid vond. In het begin vlogden ze samen vanuit NYC wat de hysterie waarschijnlijk niet ten goede kwam.

 

Inmiddels terug in Nederland zijn hun wegen trouwens op Youtube gescheiden en hebben ze ieder een eigen vermakelijk kanaal. Tiger Elise als moeder van een tweeling en de ander als bubbly single met een dansachtergrond en nu actief als spinning instructeur. Tiger Vita beleeft allerlei nogal vermakelijke avonturen met collega Joey, een Amerikaanse Mexicaan die voor de liefde naar ons land kwam en ook een vermakelijk vlogje maakt over zijn leven met liefde Nick en de culturele verschillen met de USA.

Fave Carpool Karaoke

George Michael my first celeb crush en een iconische artiest met een geheim dubbel leven. Zijn deelname in de beginjaren aan Carpool opende overal deuren voor James. En terecht, ontdek zijn humor en zelfspot  hier.

Madonna, geen verrassing denk ik dat deze absolute favoriet van mij erbij zit. Altijd hylarisch grappig en uniek: dit keer twerkend in de auto en a celebrity kiss confession. Strike a pose in een volledig nieuwe dimensie. Check this out! 

Bruno Mars, blijf hier maar eens bij stil zitten, ultiem lekker! Ontdek wie Bruno inspireerde in zijn eerste uur, wat er op zijn rider staat en waarom Bruno altijd een hoed draagt en er ook nog mee weg komt. 

Faves: de tegenhangers....... in STOM

Met stip op 1: CROGS,ik wil daar serieus nog niet dood op gevonden worden.

Om in dezelfde sfeer te blijven: mensen die zich volvreten aan de koffietafel na een uitvaart en als slotakkoord ook nog een bloemstuk meenemen voor thuis, simpelweg omdat het zonde maar eigenlijk gewoon vooral gratis is.

Mosselen: echt niet om weg te krijgen, de gedachte alleen al, little vagina's

Red Bull, bij de lucht alleen ben ik er van tussen. 

Jeroen van de Boom, omdat hij liedjes jat en vervolgens net doet of het een ongelukje was. Nee, "Mag ik dan bij jou" is spontaan uit de lucht komen vallen speciaal voor jou. Wie is Claudia de Breij?

Mamaloe's die vrouwen die bewust kindloos zijn, bestempelen als "anders". Je kunt toch merken dat ze geen kinderen heeft.......................sterf trut, bewaar je mensenkennis voor het schoolplein.

Mannelijke collega''s die je toespreken alsof je een kleinkind bent met goedbedoelde tips puur in een sneue poging te laten zien hoe wijs ze zijn. Enjoy je apenrots, stakker

Vroeg opstaan, want geen ochtendmens

Van die types die zeggen dat ze 'm er wel even naast zullen zetten als je je auto staat te poetsen.

Kerels die hun partner "het vrouwtje" noemen

Marieke Elsinga, omdat ze zo graag een lekker wijf wil zijn en altijd zo haar best doet om een spontaan, sympathiek mens te zijn om dat te verbloemen, NOT duss, fake it till you make it.

Volk wat standaard te vroeg is, dat is namelijk ook niet op tijd

Wachten......., want zo zonde van je tijd

Dat we doen als of het normaal is dat slechts 30% van de vrouwen klaarkomt tijdens de sex alsof het een exclusief gezelschap is. En geloof me, beide sexen hebben daar een rol in.

Ongesteld zijn, doe mij gewoon iedere maand een sms-je met "Je bent niet zwanger" in plaats van die ellende met tampons, krampen etc.

Mama fietsen, volgestouwd met zitjes en vrolijke bloemenslingers.

Bad Ass Feminists: my fave bossbabes

Madonna Louise Veronica Ciccone

Deze vrouw, in 2008 meest succesvolle solo artiest allertijden, ik groeide zo wat op met haar, zij liet ons zien dat het anders en vooral wel kan. Haar eerste en meest succesvolle film ooit, Desperately seeking Susan, ik geloof dat ik die wel 30 keer heb gezien. En allemaal deden we haar na: kleding, haar, zonnebril, alles, the works you know. Als feminist hoef je je sexualiteit niet te verbergen, maak er zo nu en dan maar eens gebruik van als het zo uitkomt, helemaal dikke prima. Zij laat zien hoe, haar hele leven al. Laat zich door niemand wat vertellen, ook niet door de Katholieke Kerk, nogal een ding voor een Italiaanse. Bekijk hier haar indrukwekkende speech net verkozen als Woman of the Year bij Billboard, vlijmscherp en meer dan raak. Ik ken inderdaad betere zangeressen en actrices, maar deze vrouw is de ultieme performer met de prangende tepels de juiste kant op! Strike a pose!

Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel

Modeontwerpster, icoon en oprichtster van het modemerk Chanel, maar dat is waarschijnlijk overbodige informatie, want ik kan me niet voorstellen dat je haar niet kent. Deze vrouw die na een impactvolle oorlogsperiode zich opbokste in een door mannen gedomineerde Parijse modescene ,was en is een vooraanstaande designer waar niemand omheen kan. Zij zette vrouwenmode op de kaart inclusief sportieve broeken en maatpakken voor dames, reed paard als een heer en rookte als een schoorsteen. Het iconische tweedjasje met Chanel schnitt is tot op de dag van vandaag actueel, de little black dress kwam uit haar koker, net als haar legendarische handtassen, 2 kleurige schoenen en uiteraard stijlicoon parfum nr.5

Anna Wintour

Een Brits-Amerikaans redactrice en journaliste. Wintour is vooral bekend als de hoofdredactrice van de Amerikaanse uitgave van modetijdschrift Vogue. Vooral herkenbaar aan haar iconische bobline en altijd aanwezige grote zonnebril, behalve dan op deze unieke foto. Anna is fashions IT woman, zij kan je maken of breken in de business en zit dan ook bij alle fashion shows very VIP vooraan. Zij was de inspiratie voor de film the Devil wears Prada En 1 van de eersten die ten aanzien van  #blacklivesmatter kwam met een publiek statement dat ze haar zwarte medewerkers, maar ook schrijvers, designers, fotografen en ander talent tekort had gedaan en beloofde beterschap voor de toekomst, met begrip dat deze excuses en beloftes veel te laat komen.

Travel Bucketlist
Europa

Sardinie

Als het dan toch Europa moet zijn, want mijn voorkeur ligt echt om daar buiten te gaan als ik ga reizen. Dan staat dit eiland absoluut op nummer 1 op mijn bucketlist. Tk ben sowieso een Italië lover, kwam er als kind al veel en dan een eiland met zulke caribische vibes dan ben ik om hoor, dagenlang aan het strand en heerlijk eten. La dolce Vita oh la la

Positano

In mijn jeugd kwam ik in de zomer altijd aan de Adriatische kust van Italië met mijn ouders, vandaar mijn diepgewortelde voorliefde voor Italië. Wat een heerlijk land, de cultuur, de mensen, de prachtige taal en het heerlijke eten. Maar ik heb dus ook nog heel veel niet gezien buiten de stedentrips naar Rome, Pisa en Florence. In een vlog van Queen of Jetlags zag ik deze magische plek voorbij komen, wat een pracht in de buurt van Napels. Dit wil je toch met zo''n uitzicht op zee 's avonds dineren na een heerlijke dag strand.

Cinque Terre

Dit hoef ik toch echt serieus niet uit te leggen. Alleen het plaatje al. Toen ik dit voor het eerst zag, heb ik serieus 10 minuten naar de foto's van een collega zitten staren. Hier ga je Instagram wise toch helemaal van uit je ster. En ja ook dit keer weer in Italië, ditmaal noordelijker aan de Bloemenriviera. Hoe tof om hier op een scootertje, een Vespa uiteraard een roadtrip te maken langs alle kleurrijke dorpjes in de bergen. En dan on the road door naar Positano en daarna met de boot naar Sardinie als slotakkoord, Dat is toch een plan? 

Wereld

Zuid Arika

Dit staat al heel lang op mijn lijstje, maar door omstandigheden kwam het er maar niet van. De diversiteit spreekt me aan: wildlife, cultuur, bezienswaardigheden, Kaapstad, de stranden en uiteraard de wijncultuur. De afwisseling lijkt me echt fantastisch, los van de cultuur, bevolking en geschiedenis. Ik ken mezelf na 3 dagen natuur heb ik het wel gezien en wil ik wat anders en dat kan hier dus, want er is voor ieder wat wils. Zodra ik de kans krijg zit ik in het vliegtuig hoor, beetje voorpret is altijd goed toch?

Argentinië

Ik heb op zich al best best veel gezien van Zuid Amerika, echt een continent met de juiste vibe waar ik goed gedij. Ik zou daar graag Argentinië aan toevoegen met haar Spaanse invloeden, Tango cultuur, heerlijke steden, prettige wijnen en afwisselende natuur. Zien jullie ook de overeenkomst met Zuid Afrika ondanks het andere continent. Beide perfect voor mijn wishlist en prima toevoeging aan mijn Zuid Amerika selectie na Mexico, Cuba en Brazilië.

Westcoast USA

Alhoewel ik het niet zo heb op Amerikanen met hun fab, great en outstanding. Ik word daar altijd een beetje kriegelig van, maar als het dan toch moet dan ook all the way met een roadtrip langs de kust van San Francisco naar Los Angeles met een pitstop in Las Vegas en Disneyland uiteraard en onderweg wat beachlife aan de kust en natuurschoon in de woestijn en national parks. Yoehoo life is great!

Songfestival Faves

Afgelopen weekend was het Eurovisie Songfestival op TV, ook dit keer in aangepaste vorm. Wat een domper, hebben wij weer als je een keer wint sinds 44 jaar. En wat hadden we de afgelopen jaren er al vaak op gerekend dat we zouden winnen, onvoorstelbaar. Die spirit is ook waarom ik zo van Nederland hou, lekker chauvinistisch, heerlijk. Met Voetbal, Olympische Spelen, noem het maar op het Oranje legioen is overal en we komen om het goud mee naar huis te nemen. Maar met het songfestival hebben we veel pech gehad, al kwamen we dan wel vaak in de buurt.

Ieder jaar weer de spanning wie we afvaardigen naar het Songfestival. Een avondvullend programma waar dit met een professionele jury en publiek werd bepaald, lieten we achter ons, want de stem van het volk was blijkbaar geen succesfactor. Zelfs niet als we alleen nog maar het winnende liedje moesten kiezen.

Nu moet ik zeggen dat ik heel vaak initieel niet zo veel had met de keuzes vanuit omroepland, maar meestal kwam dat na een aantal keer horen met de finale in zicht wel weer goed en zong ik uiteindelijk gewoon luidkeels mee. Behalve bij de inzending van vorig jaar, ik had niets met het lied van Duncan Laurence, buiten het feit dat hij zijn carrière startte op de Rockacademie hier in Tilburg. Dus misschien moeten ze me ff bellen voor de succesfactor van de volgende keer.

Maar even los en ongeacht wie we ook zouden inzenden, de winnaar van dit jaar was al bekend wat mij betreft voordat de wedstrijd was begonnen, want Tom Leeb ( spreek je uit als Leb blijkbaar) van Frankrijk is toch wel het allerlekkerste wat ik ooit op een Songfestival voorbij heb zien komen.

Jeangu Macrooy kan best een lekker nummer performen, maar als dit voorbij komt, ben ik zonder gene toch even afgeleid. Ik vond hem wel opvallend goed Engels spreken voor een Fransman, maar een beetje speurwerk leert dat deze geboren Parijzenaar 5 jaar studeerde in New York aan een theater opleiding, wat zijn prettige tongval verklaart. Maar ondanks alles en hoe dan ook, kan ik hier in alle oprechtheid uren naar kijken hoor. Maar boven alle verwachting kan hij ook nog eens best aardig een stukje zingen met een heerlijke gevooisde stem met een klein rauw randje, heerlijk heerlijk heerlijk....................

 

La France douze points!

En dan toch maar weer terug naar eigen land met Jeangu Macrooij, die we gelukkig volgend jaar weer terug gaan zien op het Songfestival namens ons land in Rotterdam. Maar mijn enthousiasme is gematigd in deze, want wat duurt het lang voordat we ter zake komen met dit lied. Ik snap best dat je een beetje moet voorgloeien en toegroeien naar, maar dit duurt wel heel lang wat mij betreft. Ik heb er na een paar keer luisteren al meer mee dan met Duncan, wat op zich geen goed teken is. Maar mijn enthousiasme kan nog groeien. we hebben nog een jaar voordat het zo ver is, wie weet wat er voor die tijd allemaal nog gebeurd, want wie had dit allemaal kunnen voorzien.

En dan de uitzending afgelopen zaterdag met ons fantastische presentatie trio die ook nog eens een aardige zangperformance neerzetten, uniek volgens mij dat de presentatoren ook nog eens allemaal zo goed kunnen zingen. Met een speciale vermelding voor Nikki de Jager, de grootste Youtuber van ons land. Want wat hebben we stiekem toch veel om trots te zijn.

Chantal Janzen die op geheel eigen scherpe wijze Graham Norton even het vuur aan de schenen legde met zijn awkward moment, je moet het maar durven. Al met al een memorabele avond met al zijn beperkingen en risico's die erg geslaagd was, wat veel beloofd voor het live spektakel in Rotterdam volgend jaar.

Tot slot: Top 3 Eurovision Songfestival
Kingsday Faves

Laten we wel wezen, het was niet veel dit jaar, er was ook niks en je kon niet veel. Nu ben ik niet van de mensenmassa, dus bij veel festiviteiten zal je mij niet zien. Ik kijk de reportage op TV en doe een drankje in de stad en heel veel spannender wordt het niet. Maar er zijn toch dingen die echt bij Koningsdag horen. 

Ik ben op zich wel gecharmeerd van ons koningshuis. Ze geven ons land extra cachet en zijn ons visitekaartje in het buitenland, het extra lintje, die zich inzetten ons land te dienen in een gezamenlijk doel. Vraag is wel of deze rol zo veel geld moet kosten, daarbij zet ik wel mijn vraagtekens. Wij kunnen op ons werk ook niet alles declareren en ze zijn bovendien nogal vermogend om zo te leunen op overheidsgeld.

Fresh Smiles for free
Spring Faves

Een extra heerlijk vooruitzicht, de lente start 3,5 week eerder dit jaar. Prachtig hoe de natuur ontwaakt, jonge dieren geboren worden en we langzaam opwarmen richting een hete zomer met heerlijk eten en luchtige kleding. De winter was niet koud maar veel te nat en ik heb dus echt een hekel aan regen, ik kan daar echt niets mee, dan liever een beetje koud en een zonnetje. Laat de lente maar komen dus.

Fave Vloggers

Een tijdje geleden postte ik een vakartikel op social media over de opkomst van influencer marketing die nu definitief "geland" lijkt als volwaardig middel. Deze week neem ik je mee in mijn persoonlijke favorieten in vlogland. Let bij je keuze in een samenwerking altijd op wie bij je past, of de persoon aansluit bij wie je als merk wil zijn en bereiken. Laat je desnoods goed adviseren als je er niet uitkomt en ga zeker niet met iedereen in bed liggen als je begrijpt wat ik bedoel. Bereik is niet zaligmakend en zeker geen garantie voor succes. Geen is match is geen match, ook in vlogland.

Noor de Groot aka Queen of jetlags

Het eerste wat mij triggerde op YouTube was de naam van het alterego, benieuwd naar wat daar achter zat werd ik de indrukwekkende wereld van Noor ingezogen. Niet bepaald standaard met een gezinssamenstelling met een bijna 20 jaar oudere vriend Sander die de als dj de wereld over tourt, zijn puberdochter Bibi uit een vorige relatie en peuterdochter Olivia. Noor werd in eerste instantie een grote bekendheid op Instagram vanuit haar modellenwerk voor grote namen als Dior en Dolce & Gabanna. Daarna besloot ze ook Youtube te bestormen met haar afwisselende, vermakelijke vlogs rondom haar werk en de Kleinenbergs en hun perikelen. Zij zette het Skandinavische modemerk Naked als influencer sterk en snel op de markt voor jeugdige fashionista's.

Lizzy van der Ligt

Deze styliste uit de stal van Danie Bles maakt buiten een vermakelijke weekvlog gebruik van aansprekende formats zoals LoveBattle waarin bekende vloggers zaken over hun liefdesleven prijs geven, zoals Sander Kleinenberg en Noor de Groot. Ja, ook op Youtube is de wereld klein en van ons kent ons, ook Mascha en Gregor van Beautygloss komen voorbij. De aanstekelijke persoonlijkheid van Lizzy, die ooit haar balletcariere in Tilburg zag stranden aan de dansacademy wegens aanhoudende blessures, speelt hierin zeker een rol. Net als de avonturen met haar vriendje Yukee van de rapformatie Kriss Kross Amsterdam. Zij leerden elkaar overigens kennen toen ze beiden een rol hadden in een campagne voor Levi's waarvoor ze nog steeds influencer zijn. Daarnaast werkt Lizzy hard aan haar eigen modemerk en kledinglijn Le Cafe Noir Studio.

Vivian Hoorn

Deze fotograaf, styliste en model met Brabantse roots ( Rossum op de grens met Gelderland maar geboren in Den Bosch ), gunt ons een kijkje in haar veelzijdige leven. Samen met haar vriend Rien Welsink, bekend van Models in Capetown, pendelt ze tussen Amsterdam, Ibiza en Zuid Afrika voor hun agency Scala Management en diverse eigen foto -en modeklussen. Net als de meeste modellen is ze naast Youtube ook actief op Instagram, ook met haar alterego Jacqueline Timemaschiene als tegenhanger van haar glamourleven, zet ze hier met haar engelachtige uitstraling een andere kant van zichzelf neer. Vivian's boeren laten serieus ieder huis op zijn grondvesten trillen en de gemiddelde bouwvakker in verbazing achter. Voor Hunkemoller liet ze het stempel van plussize model definitief achter zich met een killerbody op de catwalk van Amsterdam Fashion Week. Ook Zalando zet haar veelvuldig in bij Campagnes.

Music Icons

Dit zijn mijn favorieten op muziekgebied in commercials waaraan ze meewerkten. Heeft geen toelichting nodig wat mij betreft, dit zijn echt legends.

Mustreads & Mustsees

In mijn vakgebied zijn er een aantal zaken die mijn vertrekpunt zijn. Ze vormen samen de basis van mijn werkwijze. Ik deel ze hier ter kennis en inspiratie met je.

Handboek Direct Marketing, Paul Postma

De ongekroonde koning van de database schreef meerdere malen over de werking en wetten van de DM cirkel. In zijn beginjaren werd er smakelijk gelachen om zijn visie, kennis en theorie, maar toen moesten fact based en loyalty ook nog ontdekt worden. Na de opzet van Airmiles was de kogel definitief door de kerk en wilde iedereen zich verrijken met dit vakgebied.

En ook in de afgelopen tijd waarin online en social het nieuwe walhalla leken, blijft het verhaal overeind, want de theorie van de DM cirkel is toepasbaar op alle kanalen: offline, online en social. De gehele klantreis is te volgen, voorspellen en optimaliseren met deze theorie en werkwijze.

Anotomie van de verleiding, Paul Postma

Over toegepaste neuromarketing, en dat klinkt echt enger dan het is, want hoe goed in de DM cirkel alles ook te berekenen is, toch blijft er altijd dat kleine laatste stukje ruimte die niet te verklaren is in klantgedrag. En dat zit hem in het feit dat uiteindelijk een definitief besluit komt uit buikgevoel. En dat wordt weer gedreven door het oude brein. Getriggerd door dit gegeven, ging Postma op zoek naar een verklaring voor het laatste stukje in het besluitvormingsproces van de klant en hoe het brein hierin te beïnvloeden is. En dat zit hem dus in klantcommunicatie, de manier waarop je je boodschap brengt. Hoe dat werkt vertelt Simon Sinek hieronder in zijn TED Talk over de Golden Cirkle.

De Contentbijbel, Cor Hospes

Maar als die boodschap richting de doelgroep dan zo belangrijk is, hoe pak je dat dan aan? En daar was het nieuwe vybewoord content met in haar verlengde storytelling. Want verhalen vertellen is zo oud als de mensheid. En een goed verhaal is het ook waard om verder te vertellen. Vertel daarom het verhaal wat jij aan je klant te vertellen hebt, zodat je je direct onderscheidt van de concurrentie en er in je doelgroep over je gesproken wordt. Dit boek geeft je handvatten, richtlijnen en legio voorbeelden hoe je dit aanpakt.

Simon Sinek:The Golden Cirkle

De kracht van eenvoud, klanten kopen wat je gelooft , niet wat je doet en hoe je dat doet. Bekijk hier hoe je ze triggert,inspireert en aanzet tot actie.

Brene Brown: De kracht van kwetsbaarheid

De echte connectie maak je door je kwetsbaar op te stellen richting je klant. Dat verklaart ook het succes van social media. Laat je zien, vertel over je persoonlijke drijfveer, waarom jij doet wat je doet, wat jou bijzonder maakt. Brene legt hier uit waarom.

Social Faves: Fresh smiles from RUMAG

De afgelopen tijd heb ik een aantal nieuwe mondhoekkrullers verzameld van mijn favoriete zwarte zielen club op social media. Bekijk hier mijn favorieten en laat die van jou zien in de in de comments. Verras me maar eens!

 
Kermis Faves

Voor Tilburg is de kermis toch wel echt het evenement van het jaar. Ik kan er enorm naar uitkijken, maar ook echt heel blij zijn als het weer voorbij is. Het hele centrum is totaal vergeven van kermis en slecht toegankelijk, veel wegen zijn afgesloten, er is ook veel troep en stank, maar vooral veel plezier. Heel gezellig maar niet zo handig als je even wat nodig hebt. Maar het blijft bijzonder 10 dagen lang de grootste kermis van de Benelux te huisvesten met 230 attracties in een feestelijke slinger van 3 kilometer dwars door de stad met als absolute hoogtepunt Roze Maandag, ooit de slechtste dag van de kermis. Hier een impressie van mijn hoogtepunten.

Tilburgse Heuvel met de kerk als middelpunt en op rechts de legendarische attractie The Tower waarin je vrijwillig een vrije val maakt.

Kermis op haar mooist by night vanaf De Heuvel (kerk) richting Piusplein (Mac).

De Tilburgse kermissnack bij uitstek, my guilty pleasure. "In ieder handje een broodje Jantje" is echt niet zo maar een gezegde, ze bestaan echt en zijn verrukkelijk.  Ook verkrijgbaar als Big Mac onder de naam "Bakkes Vol". Aanrader!

Tijdens Roze Maandag is het overal de hele dag zien en gezien worden op de kermis, met een heuse pride parade vanaf het station en officiële opening op het stadhuis. Helaas neemt de hoeveelheid kijkpubliek de laatste jaren een beetje de overhand. 

De Besterd uitkijkend op de Spoorlaan, perfecte plek voor een terras ( Kok Verhoeven ) om "Meense te lauwen" want dit soort gokvermaak is niet echt mijn ding.

Piusplein met het iconische Reuzenrad en een pleingroot terras en diverse cafe's

De Korte Heuvel verandert iedere avond in een openlucht club. 1 grote dampende massa, vooral tijdens Roze Maandag is the fissa aan. Voort te zetten bij 013 om de hoek links aan het einde van van de straat.

Met weemoed denk ik terug aan de begindagen toen Manfred Langer van de IT met zijn drag entourage Tilburg feteerde met een bezoek. Maandag was de slapste dag en is nu uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Wees welkom dus op dit feest voor iedereen!

 
Summer Faves

In de zomer zijn dit mijn favorieten. Met dit weer zweer ik bij deze producten en guilty pleasures. Sterk op merk en uitvoering, dat kan geen toeval zijn. Geniet van de zomer mensen! ik hou zo van warm weer, heerlijk gewoon.

Faves on social

Rumag

Rude Magazine, met de bekende ultiem botte quotes in de herkenbare zwartwit opmaak met de spatie vervangende puntjes. Inmiddels uitgegroeid tot een contentplatform met meer dan een miljoen bezoekers en een ruim assortiment passende merchandise, klaar om de volgende stap in ontwikkeling te maken, van grap naar onderneming.

 

Humor is mijn anker en vooral de donkere afdeling als je begrijpt wat ik bedoel. Regelmatig laat Rumag mijn mondhoeken krullen met een opmerking die eigenlijk niet kan. Zo herkenbaar dat mij al vaak is gevraagd of ik voor ze werk of dat zou willen. Ik laat je hier een aantal favorieten zien en zal deze bij behoefte verversen op termijn. Laat mij jouw favoriet weten of zien in de comments!

Faves on TV: greatest commercials ever

Tot de komst van internet domineerde TV voornamelijk het medialandschap als meest effectieve middel in het werven van nieuwe klanten. Maar het was ook een duur middel waarin kosten nog moeite gespaard werden voor het bereiken van de doelgroep.Ik deel hier de TV commercials die mij het meest raakten en aanspreken.

Think Different - Apple

Act from the Why, de theorie van Simon Sinek die insloeg als een mokerslag in marketingland, wat een eye opener.

 

Hoe heerlijk simpel kan het zijn en vooral klinken, maar dan de uitvoering. Er zijn maar weinig commercials of eigenlijk geen die kunnen tippen aan dit ultieme voorbeeld van hoe je je doelgroep bereikt en verbindt.

 

Je koopt niet wat ze doen, maar waar ze in geloven, een wereld van verschil. How great leaders inspire action, kijk en geniet!

De Zwaan - KLM

Als er 1 commercial is die mij keer op keer weet te raken, ja ik pink er een gemeend traantje bij weg, dan is het deze wel. Maar nu ben ik ook een ultieme chauvinist. Als ik een crew van de Royal Airforce op een vliegveld voorbij zie komen, maakt mijn hart een sprongetje van nationale trots.

 

Een vakantie begint echt met KLM. En op de terugweg ben ik eigenlijk al thuis zodra ik aan boord ben. Zakelijk vloog ik regelmatig met ze mee, jammer dat ze voor vakanties vaak de duurdere partij zijn, anders zijn ze standaard echt eerste keus. Deze commercial spreekt dan ook voor zich wat mij betreft.

The Box - Sony

Jarenlang was ik op zoek naar deze commercial, die online volledig onvindbaar was. Voor mij het ultieme voorbeeld van hoe een boodschap voor je doelgroep opgebouwd moet zijn. En dan de verbeelding daarvan, man man man, hou op met me.

 

Als een geluidsbox iets nastreeft, is het natuurgetrouw geluid, de ultieme klantbehoefte. En wat is dan een beter bewijs dat je daartoe in staat bent door met je geluid een paradijsvogel te verleiden tot een paringsdans. Kijk, verbaas je en laat je verrassen door deze natuurpracht. 

De "Lekkerste" commercials ever

Het moet niet altijd helemaal serieus, daarom deze week even tijd voor wat vermaak in de serie "prettig om naar te kijken". Mijn guilty pleasures in commercials: Enjoy!