google30ecf8c577a990d2.html
La Ming Lounge

In de lounge laat ik allerlei zaken zien die mij opvallen en bezig houden in nieuws en actualiteiten.

Influence, maar wat dan..........

Een tijdje terug werd er in Op1 gesproken over de slechte bereikbaarheid van jongeren in het Coronabeleid. Er werd geopperd influencers in te zetten om dit te verbeteren. In de studio waren een aantal influencers aanwezig en werd direct pijnlijk duidelijk dat TV toch echt een ander medium is dan Youtube, zeker nu met de extra Corona richtlijnen.

Vandaar dat een aantal het nodig vondt in eigen vlogs hierop terug te komen. wat ook meteen duidelijk maakte dat ze het moeten hebben van hun bereik en niet de inhoud. Mijn god wat een bijzondere visies en theorieën. Wat mij betreft zonder script: NIET DOEN of selectief zijn met welke influencer je werkt. Met de beste intentie gedaan, maar dit onderwerp vraagt toch wat anders dan hometours, mugbangs en fashion shoots.

Ik zou gaan voor een tussenvorm, want een beetje influencer laat zich ook echt niet vertellen wat ze moeten zeggen. Een podcast met een talkshow karakter waarin dit enigszins gestuurd zou kunnen worden, zou een alternatief kunnen zijn waarin goed bereik en juiste boodschap samen komen. Het beste van 2 werelden!

Oude liefde roest niet

Ik werkte jaren geleden ruim 6 jaar voor dit mooie merk. Ze gaan met deze commercial terug naar hun roots: de kracht van de coöperatie.

 

Hiermee claimen ze weer hun positie midden in de samenleving. Als grootste sponsor van Nederland tonen zij betrokkenheid en claimen lokale verankering van de organisatie.

 

Ze doen zonder meer niet alles goed, maar als ze het doen, doen ze het grondig: Sponsor van nationale teams tot aan de lokale clubs. Mooi hoe de belangrijke rol van lokale clubs wordt gezien en dat dit met focus op lokaal centraal ook wordt neergezet.

Introductie van de week

Al een tijd werkt Zeeman aan haar nieuwe marktpositie: Dat het prima is bij hen te kopen. Eigenlijk ben je een beetje gek dat niet te doen en een dief van je eigen portemonnee, zoals we dat in de volksmond noemen. Dat begon al met de bruidsjurk voor een prikkie een hele tijd geleden. Die kreeg deze week een opzienbarend vervolg met het no bullshit parfum: LUCHT. Dit luchtje was binnen de kortste keren uitverkocht. Bewijs dat het ook kan zonder allerlei marketing bullshit. Juist daarmee onderscheid je je van de rest en dat wordt dus gewaardeerd! Marketing is verleiding geen misleiding, dat is duidelijk. 

Good vibes only
Tropical Lounge

Even een muziekje met een tropisch tintje aan het eind van deze bloedwarme week. Ook bij gebrek aan nieuws in deze komkommertijd gedurende de vakantieperiode hoor. We maken even een klein reisje in mijn vakantiehistorie. Zuid Amerika is mijn continent dat mag duidelijk zijn.

Mexicaanse Mariachi, je kunt in Mexico niet een drankje doen of wat eten of je komt ze tegen en ze komen persoonlijk bij je aan tafel ook nog, heerlijke muziek, een fooi waard hoor. Ik ben meteen in de stemming als ik het hoor.  Als ik Trump was zou ik nog even nadenken over die muur.

Zeg je Cuba dan zeg je Buena Vista Social Club. Nooit was ik in een land waar schoonheid en verval zo mooi samen gaan. De vrolijke mensen die iedere hoek van de straat opfleuren met hun muziek. Maar ook het onderhuidse verdriet van het volk onder de druk van het regime is voelbaar, althans voor mij. Heel dubbel en triest.

Niks Salsa want in het Noorden van Brasil is het Forro wat de klok slaat met haar aanstekelijke ritme, iedere avond weer lekker op de slippertjes even de heupen los hoor op heerlijke live muziek. Ik heb de cd nog steeds in de auto.

Chill Out Spot

Er is toch niets beter nu dan met een lekker muziekje op de achtergrond een beetje te chillen of als je het nog op kunt brengen een klein zwoel dansje te doen. Een tijdje terug liet ik jullie al kennis maken met de muziek van Sander Kleinenberg die nu participeert in een nieuw initiatief genaamd Black Neon. Ik ken de muziek van de vlogs van zijn partner Queen of jetlags en laat jullie graag even meegenieten op deze tropische gedag. Check this out and keep it cool!

Let's go back: Pink is always a good idea

De Tilburgse Kermis is er dit jaar als Coronavariant: de Vakantiekermis. Als ik er naar kijk word ik al helemaal triest. In de rij staan om op 1 van de pleinen binnen te mogen en dan moeite doen om 1,5 meter afstand te houden. Nou nog niet misschien dus, we doen wel een jaar zonder. Ik heb het al zo vaak gezien dat ik wel weet hoe het er aan toe gaat met de bovenklasse van het Tilburgse riool.

Roze Maandag is dit jaar officieel afgelast, al zal er best een zweempje Roze zijn her en der. Maar als drukste dag van de kermis is dit niet te doen conform de voorschriften. Daarom hier een kleine throwback naar vorig jaar. Hopelijk leidt de kermis niet tot een volgende uitbraak, we waren al een keer de eerste van het land na carnaval en dat lijkt me voldoende. Fingers crossed, enjoy and stay safe!

Let's dance into the weekend

Sander Kleinenberg Vrijmibo Mix

Laten we richting een zonnig weekend dansen met z'n allen mensen, beetje los, drankje dr bij, heerlijk'. Deze DJ is de vriend van mijn favoriete vlogger Queen of Jetlags, Noor de Groot. Kenners weten dat ik niet van de clubmuziek en house ben. In mijn tijd gingen we nog naar de disco, echt waar. Hahahaha, dansen rond het handtasje ( nee hoor, wel belegen qua leeftijd maar alles behalve smakeloos ) Deze mixjes kunnen mijn goedkeuring wel wegdragen en "voel" ik wel de juiste vibe. Dus speakers op 10 en gaan!

Black lives matter

Het heeft mij, los van de commotie in de media, de laatste tijd nogal bezig gehouden: de bewustwording rondom racisme. Want ik denk dat we allemaal weleens racistisch zijn, weliswaar zonder dat we ons daar bewust van zijn, maar we zijn het wel. Nu het nog zien en er naar handelen.

Er wordt alleen op de een of andere manier niet over gesproken. In mijn directe omgeving kreeg ik nu recent verhalen van bekenden dat ik dacht, hou op, schei uit, niet waar, dat mensen dat durven zeggen of vragen. En ik zal me daar zelf ook ongetwijfeld schuldig aan maken met mijn misplaatste gevoel voor humor. Dat je ondanks grappig bedoeld, een enorme kwetsende opmerking maakt.

Daar ligt ook de oplossing volgens mij, om een punt te creëren van wederzijds begrip en inzicht, om daar gezamenlijk een andere weg in te slaan. In de discussie rondom Zwarte Piet wendde ik mij ooit tot een vriendin van de Antillen en vroeg haar naar haar ervaring, want ik begreep het probleem niet echt, opgegroeid met deze figuur waar ik tot op de dag van vandaag overigens bang voor ben. Echt ik ga er in de winkel serieus voor op de vlucht. Zij vertelde mij over haar verdriet als kind als ze werd uitgemaakt voor Zwarte Piet op school. Toen was het voor mij klaar: dit moet anders, alhoewel ik dat gestreepte roetvlek alternatief echt niets vind, ook dat zal tijd vergen.

Wat ik aan wil geven is dat ik het belangrijk vind racisme zichtbaar en voelbaar te maken door ervaringen te delen, omdat we ons vaak er oprecht niet bewust van zijn. Praat er dus over met je omgeving, niet verwijtend maar geef aan wat het met jou doet. Daardoor wordt het realiteit en een aanleiding er gezamenlijk iets aan te doen, zodat we een keerpunt kunnen maken met zijn allen, zonder dat we onze herkomst en geschiedenis hoeven te verloochenen. Het verleden kunnen we niet veranderen, laten we nu dus het verschil maken in een nieuwe koers voor de toekomst. Let's make that U-turn together peeps. Maar daarvoor moeten we het dus wel zichtbaar maken. Als je zwijgt, bestaat het namelijk niet. Laat weten dat je gekwetst bent, hoe en waarom. Voel je vrij jouw ervaring met racisme te delen in de comments onder de post, Alle input is welkom!

Club Corona

Even wat lekkers om de week af te sluiten met het weekend in zicht. Wat afleiding in het quarantaine kluizenaarsbestaan. De rechterhand is inmiddels volledig ontdaan van de lange nagels, links hebben we er nog 4 te gaan. Dit weekend weer even zelf de wisdom hihglights te lijf met de verfkwast. Lekker muziekje erbij en wat social media vermaak en we kunnen er weer even tegen hoor. Deze zijn mij deze week opgevallen, hopelijk kun je ze ook waarderen. Fijn weekend allemaal, stayhome, staysafe en flattenthecurve, aftellen naar 21 mei hoor!

Ik **** op afstand - Merol & Lubach

Ik vind dit, los van de aanleiding, echt een lekker hilarisch nummer met een goed ritme en humorvolle spitsige teksten. 

"Je weet dat ik het durf,geef me een seconde en ik flatten je curves"....... Oh lala

Als de horeca weer open mag, maar hoe dan ? Cafe Peanuts in Tilburg (voormalige Wijn) in de Stadhuisstraat geeft het goede voorbeeld. De frituur staat al aan!!!

DJ Sander Kleinenberg, LOCKDOWN MADNESS,

"man" van mijn favoriete vlogger Queen of Jetlags, Noor de Groot, mixte een speciale quarantaine set aan elkaar op hun dakterras in Amsterdam op Koningsdag. Enjoy this special edition. Zelfs ik kan deze beats waarderen, lekker housje hoor!!! Party is aan!

Corona Cocktail

Even wat luchtigs en een paar mondkrullers als opwarmer richting de vrijmibo. Want wat een tegenvaller deze week. Of was ik de enige die hoopte op wat meer lucht in het leven en je werkzame bestaan.

 

Ik hou ook mijn hart vast voor ondernemend Nederland en met name de Tilburgse horeca die met een matige carnaval door het stormachtige weer zonder optocht nu ook geen omzetpiek van de kermis tegemoet zien. Benieuwd wie gaat overleven, zonder deze 2 omzetmomenten die een jaar kunnen maken.

 

En dit heeft niets meer te maken met buffers en juiste bedrijfsvoering. Deze ramp en de vergaande gevolgen had niemand kunnen voorzien. Daarom moeten in het pad naar de weg terug, ook economische consequenties worden meegenomen.

 

Fijn voor die kinderen dat ze weer mogen sporten. En alle onderliggende redenaties zijn logisch, maar ze houden nu eenmaal niet een economie draaiend. Of we moeten kinderarbeid weer willen invoeren.

 

Lijkt me een slecht plan, dus laten we hopen dat deze 3 weken die we nog te gaan hebben snel voorbij gaan en dat we de trend van de dalende cijfers vast kunnen houden, want ook die boodschap was deze week duidelijk. Hierbij wat favoriete Corona luchtigheden van de afgelopen tijd om de aandacht af te leiden en de tijd te verdrijven. Fijn weekend! Stay home, Stay safe en flatten the curve. Hoe sneller hoe dit voorbij is hoe beter!!!

KPN - Ode aan Nederland

Op afstand maar dichter bij elkaar dan ooit

Ik ben altijd erg benieuwd hoe wordt ingespeeld op de situatie en in dit geval nog wel een crisissituatie. Door de techniek vervullen providers daarin momenteel een absolute rol, zowel zakelijk als prive, die KPN hier ten volle pakt en op emotie ook de juiste snaar raakt. Helemaal raak!

Zeeman - Iedereen een held op sokken

Je hoeft niet in de zorg te werken om een held te zijn, al zijn we er inmiddels wel achter hoe schandalig kapot bezuinigd deze beroepsgroep is de afgelopen jaren. En ondanks dat staan ze allemaal als een huis om de gezondheidszorg nu overeind te houden. Dat applaus mag dus zo snel mogelijk worden omgezet in klinkende munt na deze crisis.

Maar laten we ook niet de helden vergeten die thuis blijven om te werken en zo levens redden door besmettingen te voorkomen. Die weken opgesloten zitten in eigen huis, kinderen onderwijzen en het werk online gewoon laten doorgaan. Ook dan ben je een held, treffend verbeeld hier door Zeeman. Prachtig in eenvoud!

Ode aan Tilburg "Hier adem ik vrij"

Legendarische uitspraak van Willem II. Tilburg wars van ijdeltuiterij. Bij gebrek aan werk maakten cameraman Alex de Bont en geluidsman Olivier Nijs deze film over Tilburg in Coronatijd ondersteund door de muziek van de gelijknamige musical. Prachtig en ontroerend de stad met rauwe randje zo te zien. Brok in mijn keel. 

Partyzone

Laten we met de vrijmibo in zicht vast even in de stemming komen, ook al is deze waarschijnlijk virtueel. Bij het aanzicht van een vliegtuig kan ik inmiddels bijna emotioneel worden. Dus ik ga zeker zorgen dat ik op de eerste de beste vlucht zit! Maar always remember, in your mind you can be anywhere peeps. Enjoy the weekend!

Cave Corona

Bloesempark Amsterdamse Bos

Na een week lang braaf de regels volgen dachten velen blijkbaar,  zo ff een frisse neus halen en de kinderen uitlaten. Je zou bijna denken dat ze in Amsterdam nog nooit een bloesemtak hebben gezien. Weten we ook meteen waarom die ring zo strak er omheen is gelegd. Vol water laten lopen en ze kunnen geen kant meer op!

Hornbach, altijd wat te beleven

Met verbazing heb ik al een aantal keer deze commercial van Hornbach voorbij zien komen, vol wippende insecten. Ik begrijp het belang van insecten in je tuin. Maar moet je dat zo duidelijk maken? En het zal toch niet om die reden afgelopen weekend zo druk zijn geweest daar? Dat ze ff gingen kijken hoe het ook alweer in zijn werk ging. Mijn god er is wat afgeklust dit weekend hoor ten koste van social distancing.

Coronaoke

Er zijn veel initiatieven om de gedachten een beetje te verzetten, deze Youtube serie van Robbie williams is er 1 van. Gewoon ff wat anders passend in de geest van deze tijd, ff die knipoog en glimlach die de zaak verlichten, gewoon een tussendoortje. Vele challenges zagen hun revival op social media en stroomden er weer hartjes, lichtjes en bloemen over Messenger. Hoe irritant ook soms, maar mensen hebben weer oog voor elkaar, laat dat dan de grote plus zijn van de situatie.

Peeps, stay safe on the couch and flatten the curve !!!

Club Carnaval

Vorige week werd er een aanvraag gedaan Carnaval op de werelderfgoedlijst te plaatsen. Eigenlijk is dat ook wel terecht, al voelt het ook als iets net te groot bij mij. Maar het is ook echt wel een stukje cultuur waar ik jullie hier een beetje in mee probeer te nemen. Het is inderdaad iets waar je mee bent opgegroeid bent of niet. Iets wat er langzaam insluipt als je uit het Zuiden komt, een langzaam ontwakend gen. Je houdt er van of niet, ieder zijn ding. Welkom in Kruikenstad!

Ik hou er wel van, maar ben helaas gezegend met een vriendenkring die na het baren van een kind, een eigen leven hebben opgegeven. Dan zijn ze in eens nergens meer van en word het verlaten van bank en huispak blijkbaar een levensbedreigende uitdaging. Dan wordt het gedoe en haak ik dus ook af, laat maar zitten. Maar ik kan er nog steeds van genieten hoe de stad langzaam tranformeert naar een oranje-groen bruisend bolwerk van feestende mensen. Net als met Roze Maandag kent iedere straat en plein in het centrum zijn sfeer en thema, ook hier voor ieder wat wils. 5 dagen lang een programma vol ambiance.

Op recht heb ik me altijd verbaasd over het beeld wat bestaat buiten Brabant over Carnaval, wat overigens compleet anders dan in Limburg, zelfs tussen steden hier is een groot verschil. Daaraan zie je ook dat het wel degelijk cultureel is, een feest van loslaten en de boel de boel laten, gerelateerd aan het Katholieke geloof met zelfs een mis op Zondag, veel schijnheiliger wordt het inderdaad niet. Maar het is echt meer dan 5 dagen lang alleen maar zuipen en vreemdgaan. Mijn god, ja al die schreeuwerds van boven de rivieren hopen daarop als ze hier zijn, met alle gevolgen van dien.

 

Vorig jaar werd ik op zaterdagochtend aangehouden door zo'n gezelschap op zoek naar de optocht. Maar die is dus pas op Zondag in Tilburg. De intocht van de Prins is op zaterdag , verwarring alom, maar feest is er overal, dus eindgoed algoed. Ik heb denk ik een kwartier plat in mijn auto gelegen van het lachen om die oude bak vol met geile Teletubbies, nee werkelijk, draag me weg........ Zelf ben ik eigenlijk nooit verkleed als iets en zeker geen kiel. Ik hou het altijd meer een beetje op iets van een tropische verrasing met veel veren en een mysterieus masker met een zwarte Magica basis.

Het leukste van Carnaval vind ik meezingen en dansen tot ik mijn stem kwijt ben. Dat ging een stuk makkelijker toen ik nog rookte, maar goed niveau Bonnie Tyler zitten we snel als we een beetje hard doorzingen. Dat is ook de reden dat ik nooit carnaval in Limburg vier, want die liedjes versta ik niet eens, laat staan dat meezingen een optie is. Hierbij dus ook mijn faves in muziek voor een dansje en s goed te kweekeeen. Meese moakt er wa van. Zot zen is zo gek nog nie!

Welcome in Pink Paradise
 

In 1990 was een redacteur van de Gaykrant belast met de evenementenagenda op een zomerdag waarop werkelijk het halve land al op vakantie was. Ook op de Tilburgse kermis was het komkommertijd, zeker op deze maandag, echt op zeker de slechtste dag qua bezoekers. 

Zijn hoofdredacteur ( Henk Krol ) aanschouwde en constateerde  dit ook vanaf het balkon van zijn ouders aan de Paleisring. Zo ontstond het ludieke idee een gay get together evenement aan te kondigen op de nostalgische kermis en de rest is geschiedenis......

Deze eerste spontane editie trok namelijk best een behoorlijk en aardig publiek wat in het oog sprong en sfeer bracht. Aanleiding om een en ander te formaliseren in Stichting Roze Maandag vanuit Tilburgse gemeente en horeca om het initiatief meer rukbaarheid en bekendheid te geven.

Het jaar daarop werd Roze Maandag groots aangekondigd in de Gaykrant, wat zelfs uitgroeide tot een eigen  bijlage. Van heinde en verre zette op de eerste kermismaandag gay minnend Nederland koers richting Tilburg. Vanuit Amsterdam onder leiding van IT icoon Manfred Langer die met een legendarische entourage in een volle bus Tilburg bezocht en daarmee het landelijke nieuws haalde.

Inmiddels is Roze Maandag de drukste dag van de kermis met 200.000 tot 300.000 bezoekers van de in totaal 1 miljoen kermisbezoekers, dus komt dat zien en join the crowd, you are more than welcome! Vergeet vooral niet een Wuppie te kopen die tradtiegetrouw worden verkocht ten bate van het Aidsfonds en passeer even het regenboog zebrapad op de Heuvel ter ere van het 25 jarig bestaan van de Stichting Roze Maandag.

Leeuwinnen Lounge
 

Wat had ik hier vandaag graag een euforisch stukje weggeschreven over onze vers veroverde wereldtitel, maar helaas. Wedstrijd na wedstrijd groeide het vertrouwen, trots en overtuiging dat de Leeuwinnen het gingen flikken. Helaas bleek de US gisteren in de finale een trapje te hoog, geen schande om daar van te verliezen, lijkt me. Want we stonden mooi wel in de finale van het WK in de korte geschiedenis van het Nederlandse damesvoetbal. Laten we terugblikken op deze geweldige prestatie met alles wat daarbij kwam kijken. Hulde aan het Oranjelegioen die zich in iedere stad buiten het stadion op de kaart zette en bij iedere wedstrijd van zich liet horen. Een terugblik hier met gegarandeerd kippenvel. En de euforische momenten en aanhakers op weg naar de finale op een rij!

Commercial, Whats app en Youtube

Na de overwinning van zaterdag zijn we dan echt los. ING pakt uit met een nieuwe commercial, een emoji voor Whatts app is onderweg en bekijk zeker even het YouTube kanaal ING Only Football. Zie hier de introductie met Jackie Groenen en abonneer je meteen zodat je niets meer mist.