google30ecf8c577a990d2.html Lounge | La Ming Marketing
La Ming Lounge

In de lounge laat ik allerlei zaken zien die mij opvallen en bezig houden in nieuws en actualiteiten.

Cave Corona

Bloesempark Amsterdamse Bos

Na een week lang braaf de regels volgen dachten velen blijkbaar,  zo ff een frisse neus halen en de kinderen uitlaten. Je zou bijna denken dat ze in Amsterdam nog nooit een bloesemtak hebben gezien. Weten we ook meteen waarom die ring zo strak er omheen is gelegd. Vol water laten lopen en ze kunnen geen kant meer op!

Hornbach, altijd wat te beleven

Met verbazing heb ik al een aantal keer deze commercial van Hornbach voorbij zien komen, vol wippende insecten. Ik begrijp het belang van insecten in je tuin. Maar moet je dat zo duidelijk maken? En het zal toch niet om die reden afgelopen weekend zo druk zijn geweest daar? Dat ze ff gingen kijken hoe het ook alweer in zijn werk ging. Mijn god er is wat afgeklust dit weekend hoor ten koste van social distancing.

Coronaoke

Er zijn veel initiatieven om de gedachten een beetje te verzetten, deze Youtube serie van Robbie williams is er 1 van. Gewoon ff wat anders passend in de geest van deze tijd, ff die knipoog en glimlach die de zaak verlichten, gewoon een tussendoortje. Vele challenges zagen hun revival op social media en stroomden er weer hartjes, lichtjes en bloemen over Messenger. Hoe irritant ook soms, maar mensen hebben weer oog voor elkaar, laat dat dan de grote plus zijn van de situatie.

Peeps, stay safe on the couch and flatten the curve !!!

Club Carnaval

Vorige week werd er een aanvraag gedaan Carnaval op de werelderfgoedlijst te plaatsen. Eigenlijk is dat ook wel terecht, al voelt het ook als iets net te groot bij mij. Maar het is ook echt wel een stukje cultuur waar ik jullie hier een beetje in mee probeer te nemen. Het is inderdaad iets waar je mee bent opgegroeid bent of niet. Iets wat er langzaam insluipt als je uit het Zuiden komt, een langzaam ontwakend gen. Je houdt er van of niet, ieder zijn ding. Welkom in Kruikenstad!

Ik hou er wel van, maar ben helaas gezegend met een vriendenkring die na het baren van een kind, een eigen leven hebben opgegeven. Dan zijn ze in eens nergens meer van en word het verlaten van bank en huispak blijkbaar een levensbedreigende uitdaging. Dan wordt het gedoe en haak ik dus ook af, laat maar zitten. Maar ik kan er nog steeds van genieten hoe de stad langzaam tranformeert naar een oranje-groen bruisend bolwerk van feestende mensen. Net als met Roze Maandag kent iedere straat en plein in het centrum zijn sfeer en thema, ook hier voor ieder wat wils. 5 dagen lang een programma vol ambiance.

Op recht heb ik me altijd verbaasd over het beeld wat bestaat buiten Brabant over Carnaval, wat overigens compleet anders dan in Limburg, zelfs tussen steden hier is een groot verschil. Daaraan zie je ook dat het wel degelijk cultureel is, een feest van loslaten en de boel de boel laten, gerelateerd aan het Katholieke geloof met zelfs een mis op Zondag, veel schijnheiliger wordt het inderdaad niet. Maar het is echt meer dan 5 dagen lang alleen maar zuipen en vreemdgaan. Mijn god, ja al die schreeuwerds van boven de rivieren hopen daarop als ze hier zijn, met alle gevolgen van dien.

 

Vorig jaar werd ik op zaterdagochtend aangehouden door zo'n gezelschap op zoek naar de optocht. Maar die is dus pas op Zondag in Tilburg. De intocht van de Prins is op zaterdag , verwarring alom, maar feest is er overal, dus eindgoed algoed. Ik heb denk ik een kwartier plat in mijn auto gelegen van het lachen om die oude bak vol met geile Teletubbies, nee werkelijk, draag me weg........ Zelf ben ik eigenlijk nooit verkleed als iets en zeker geen kiel. Ik hou het altijd meer een beetje op iets van een tropische verrasing met veel veren en een mysterieus masker met een zwarte Magica basis.

Het leukste van Carnaval vind ik meezingen en dansen tot ik mijn stem kwijt ben. Dat ging een stuk makkelijker toen ik nog rookte, maar goed niveau Bonnie Tyler zitten we snel als we een beetje hard doorzingen. Dat is ook de reden dat ik nooit carnaval in Limburg vier, want die liedjes versta ik niet eens, laat staan dat meezingen een optie is. Hierbij dus ook mijn faves in muziek voor een dansje en s goed te kweekeeen. Meese moakt er wa van. Zot zen is zo gek nog nie!

Welcome in Pink Paradise

In 1990 was een redacteur van de Gaykrant belast met de evenementenagenda op een zomerdag waarop werkelijk het halve land al op vakantie was. Ook op de Tilburgse kermis was het komkommertijd, zeker op deze maandag, echt op zeker de slechtste dag qua bezoekers. 

Zijn hoofdredacteur ( Henk Krol ) aanschouwde en constateerde  dit ook vanaf het balkon van zijn ouders aan de Paleisring. Zo ontstond het ludieke idee een gay get together evenement aan te kondigen op de nostalgische kermis en de rest is geschiedenis......

Deze eerste spontane editie trok namelijk best een behoorlijk en aardig publiek wat in het oog sprong en sfeer bracht. Aanleiding om een en ander te formaliseren in Stichting Roze Maandag vanuit Tilburgse gemeente en horeca om het initiatief meer rukbaarheid en bekendheid te geven.

Het jaar daarop werd Roze Maandag groots aangekondigd in de Gaykrant, wat zelfs uitgroeide tot een eigen  bijlage. Van heinde en verre zette op de eerste kermismaandag gay minnend Nederland koers richting Tilburg. Vanuit Amsterdam onder leiding van IT icoon Manfred Langer die met een legendarische entourage in een volle bus Tilburg bezocht en daarmee het landelijke nieuws haalde.

Inmiddels is Roze Maandag de drukste dag van de kermis met 200.000 tot 300.000 bezoekers van de in totaal 1 miljoen kermisbezoekers, dus komt dat zien en join the crowd, you are more than welcome! Vergeet vooral niet een Wuppie te kopen die tradtiegetrouw worden verkocht ten bate van het Aidsfonds en passeer even het regenboog zebrapad op de Heuvel ter ere van het 25 jarig bestaan van de Stichting Roze Maandag.

Leeuwinnen Lounge

Wat had ik hier vandaag graag een euforisch stukje weggeschreven over onze vers veroverde wereldtitel, maar helaas. Wedstrijd na wedstrijd groeide het vertrouwen, trots en overtuiging dat de Leeuwinnen het gingen flikken. Helaas bleek de US gisteren in de finale een trapje te hoog, geen schande om daar van te verliezen, lijkt me. Want we stonden mooi wel in de finale van het WK in de korte geschiedenis van het Nederlandse damesvoetbal. Laten we terugblikken op deze geweldige prestatie met alles wat daarbij kwam kijken. Hulde aan het Oranjelegioen die zich in iedere stad buiten het stadion op de kaart zette en bij iedere wedstrijd van zich liet horen. Een terugblik hier met gegarandeerd kippenvel. En de euforische momenten en aanhakers op weg naar de finale op een rij!

Commercial, Whats app en Youtube

Na de overwinning van zaterdag zijn we dan echt los. ING pakt uit met een nieuwe commercial, een emoji voor Whatts app is onderweg en bekijk zeker even het YouTube kanaal ING Only Football. Zie hier de introductie met Jackie Groenen en abonneer je meteen zodat je niets meer mist.