google30ecf8c577a990d2.html
 
Zoeken
  • Miss La Ming

Blog Aug: Pussy Lounge

Bijgewerkt op: mei 21

Na de brutale moord op studente Pinar Gültekin ontstond er in Turkije een uitdaging op sociale media om femicide in het land aan te kaarten. Vrouwen zetten zwart-witfoto’s op hun Instagram omdat de slachtoffers zo in de Turkse kranten komen. Gaandeweg verloor de uitdaging echter zijn betekenis en oorsprong op het sociale medium. En daar zijn wij dames goed in hoor, om ons totaal te verliezen in foto’s delen, taggen en volledig los te gaan. Ook los overigens van de inhoud waarmee het oorspronkelijk begon en het doel en de hele impact van de hele challenge verloren gaat. Zo jammer en dan waren er dit keer niet eens kinderfoto’s in het spel, want dan was het pas echt hysterisch geworden, geloof mij. Met verbazing zag ik ze naast elkaar bij mij op de bank zitten in een vergelijkend warenonderzoek op de tijdlijn van de telly op zoek naar het mooist vastgelegde bloedje.

Net als bodypositivity overigens, ook zo’n hype over zelfliefde, acceptatie en meer van dat schoolpleingeleuter, maar geloof mij voordat je in je auto zit heeft de voltallige luizenmoedercommissie je al tot je enkels afgebrand. Ik heb er ooit 1 horen zeggen dat jalousie niet voortkomt uit afgunst maar juist uit dat wat je jezelf eigenlijk gunt. Hoe ernstig ben je dan de weg kwijt als je dat hardop durft te zeggen met droge ogen. Miljuschka Witzenhauzen gaf het voorschot in bodypositivity op Instagram met haar rebelse Amsterdamse schijt aan alles attitude: ik hou van eten en eten houdt van mij, maar dat heeft wel ook consequenties. Zij laat dat openlijk zien op haar foto’s en noemt ze liefkozend haar love roles. Waarmee ik niet zeg dat iedere rol te veel daardoor veroorzaakt wordt, want zelf mag ik erg genieten van een vertragende verbranding naarmate de jaren gaan tellen. Stoppen met roken helpt dan ook niet overigens, maar wel blij mee hoor. Vivian Hoorn is als fotograferend curvy model een goede tweede die gewoon laat zien wat het is en wat de juiste hoek van de camera en houding al kunnen betekenen voor het plaatje wat je ziet. Rianne Meijer met haar goals versus reality shots passeerde vorige week de 1 miljoen volgers op Insta, niet geheel zonder reden lijkt me. Ze heeft by the way ook een hele schattige hond, dat triggert mij dan weer uiteraard.


Ach dacht kijkcijferkanon en bladenmadame Linda de Mol daar moeten we toch iets mee en liet zich full front in bikini op de cover zetten van een vers nummer geheel gewijd aan bodypositivity. Zij stelt dat ze dit doet om een punt te maken, maar het zal de verkoopcijfers ongetwijfeld best helpen niet waar. Driekwart (!) van de Nederlandse moeders staat namelijk niet of nauwelijks op haar eigen vakantie­foto’s. En 87 procent van hen deelt nooit een foto in badkleding online. In het kader van bodypositivity maken Linda en LINDA hier een punt van. Omdat het lijkt alsof de moeders niet mee waren op vakantie, geen deel uitmaken van mooie herinneringen – puur uit onzekerheid.


En dat is natuurlijk verschrikkelijk, maar ik snap het ook helemaal, want wij vrouwen maken elkaar onzeker als we dat nog niet zijn. We zijn medogenloze loeders, erger dan kleine kinderen, werkelijk. Heel anders dan mannen die vaak niet eens weten van elkaar wat ze aanhadden, terwijl ze de hele avond met elkaar in de kroeg zijn geweest. Maar ze weten overigens ook niet waar ze het over hebben gehad met elkaar, maar dat is weer een heel ander verhaal ( iets met communiceren is vooral luisteren, menig relatie zou er zo van opknappen ).


Bij vrouwen komt dit gedrag echter inderdaad echt voort uit eigen onzekerheid waardoor je het blijkbaar nodig hebt een ander af te branden. Maar let dan wel even op dat dat vooral op jezelf afstraalt, not a pretty sight. Laten we elkaar eens echt empoweren door vooral daarmee te stoppen en dan komen die foto’s later wel. Laat een ander oprecht shinen zonder haar aan de haren terug te slepen in de krabbenmand. Laten we gezamenlijk het knappe koppie eens boven het maaiveld uitsteken en dat ondersteunen, ook buiten maar vooral op socials, te makkelijk. So let’s do this! #iloveyou X17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Max