Selecteer een pagina

Marketing Magic Maker:

Branding Stories Feel Good Content

Blog dec: Eenzame Kerst

Nu De Sint het land heeft verlaten, zitten we direct zoals het hoort full force in de kerstsferen. We zijn er blijkbaar aan toe. De commercials vliegen rond je oren en we weten niet hoe snel we de kerstboom in huis moeten halen. Ik hou er van, van het gezellige sfeertje met de lichtjes, kan echt een hele dag bezig zijn om naast de kerstboom alle decoraties spot on te laten shinen. De sfeer is al het halve werk, dan kan er voor de rest maar weinig misgaan.

De supermarkten doen hun best om er ondanks “jeweetwel” wat van te maken. Plus springt er wat mij betreft echt uit door de essentie van samen zijn te raken zonder veel poespas en overvolle dinertafels. Kerst gaat om samen zijn met je meest dierbaren, lekker eten en tot rust en bezinning komen. Niemand mag alleen zijn met de kerst is mijn uitgangspunt. Goed eten is samen eten zoals ze bij Plus zeggen.

https://youtu.be/0ZCfJYgiddU

Persoonlijk heb ik verder niet veel voor nodig dan mijn meest dierbaren en kan ik oprecht genieten van me time in mijn eentje. Ik kan zelf aardig koken en draai zonder veel stress een prima diner in elkaar met diverse gangen van mijn persoonlijke favorieten. Het gezelschap is intiem en klein, dus dat is nu prima te doen.

Ik word dus niet zo geraakt door de maatregelen rondom jeweetwel. Ik heb het niet nodig met veel mensen te zijn en zit er met de kerst ook niet op te wachten, dat verplicht gezellig samen zijn en doen. Vreselijk. Ik kies dan eerder voor rust en kwaliteit van samen zijn. Wat niet wil zeggen dat ik onderhand niet van al die maatregelen af wil, want ik ga daar echt niet zo lekker op.

Mijn hart gaat met name uit naar de mensen met een grote familie en gezin die nu keuzes moeten maken en zoeken naar mogelijkheden om binnen de regels toch samen te zijn. Niet omdat je het nodig hebt, maar omdat je niemand buiten wil sluiten. Want het is natuurlijk vreselijk als dat het geval zou zijn.

Hopelijk lukt iedereen het binnen de regels er een fijne kerst van te maken, zodat na de kerst de cijfers niet helemaal de pan uit rijzen. De meeste besmettingen komen voort uit de huiselijke sfeer, dus wees alert want ik ben echt wel klaar met het hele geleur met mondkapjes en gezeik rondom regels. Neem je verantwoording en maak er wat van. Geniet van wat wel kan, want de regels gelden voor iedereen, dat schijnt voor bepaalde mensen nogal een uitdaging zijn.

Contact

T 06-23849342

carola@lamingmarketing.nl

Photography: artists on Unsplash

Copy: Carola van Laerhoven, La Ming Marketing

Redactie: Patricia van Laerhoven, Noot van de redactie

Webdesign: Dennis van der Voort, DVDV Webdesign