Selecteer een pagina

Marketing Magic Maker:

Branding Stories Feel Good Content

Blog Sept: Deep Dive Retreat

Iedereen die mij de afgelopen tijd gevolgd heeft, weet dat ik afgelopen maand in Malaga ben geweest. Ik was daar voor een intensief traject met mijn coach. Zij woont daar, dus we hebben het nuttige maar meteen met het aangename gecombineerd. Gezien de positieve reacties en interesse die ik via Socials hier op kreeg, heb ik besloten mijn blog van September te wijden aan wat ik daar heb ervaren. Als zelfstandig ondernemer heb ik uiteraard geen leidinggevende die mij stuurt en inspireert, dus leek het mij goed hier na al die jaren zelf op te investeren.

Ik heb altijd gezegd dat als ik ooit een dergelijk traject zou overwegen, ik bij Maris aan de deur zou staan. Wij kennen elkaar al meer dan 20 jaar, ooit was zij mijn recruiter bij USG Capacity en ik heb haar ontwikkeling als coach met aandacht gevolgd de afgelopen jaren. Nu woont ze inmiddels in Malaga, dus wij smeden onze plannen de afgelopen maanden online en ook werd de voorbereiding van mijn Deep Dive Retreat daar voorbereid. Dit traject bestaat uit 4 dagen intensieve coaching op innerlijk leiderschap in Malaga opgevolgd door 6 maandelijkse online sessies om een en ander in daily life te laten beklijven en doorontwikkelen ( aanstaande vrijdag staat de eerste gepland ).

Niet alleen het feit dat ik inmiddels alweer ruim 8 jaar ondernemer ben, maar ook zaken die me vooral aan mezelf in mijn functioneren stoorden, waren aanleiding dit traject ten volle aan te gaan. Ik kreeg namelijk steeds meer last van mezelf en kwam er in mijn eentje niet meer uit, dus een duidelijk signaal voor actie. Want ik heb vooraf heus wel gedacht: ” Ik heb hier eigenlijk geen zin in, ga maar in iemand anders ziel graven. `Weet je wat, ik blaas alles af, dan ben ik overal vanaf”. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Ik wist ook wel dat het nu of nooit moment voor mijn voeten lag. Ik had nu de keuze en kans een nieuwe afslag op mijn ontwikkelingspad te nemen wat me in de toekomst heel veel zou brengen.

Ik heb me namelijk, om het pijnpunt maar meteen te benoemen, gaande de jaren door alles wat op mijn pad kwam, zowel zakelijk als privé, ontwikkeld tot een Iron lady die zich door helemaal niemand wat liet vertellen. Ik liet niemand dichtbij komen, want dan konden ze me ook geen pijn doen. Ik beschermde de tere ziel met het grote hart die ik eigenlijk ben voor alles en iedereen met mijn ijzeren gordijn en rotsvaste muur. Ergens ook logisch als je al ruim 26 jaar functioneert in een glasharde overwegend mannenwereld waar je als vrouw eigenlijk zo veel klappen kunt krijgen als je maar wil. Maar deze strategie begon tegen me te werken, ik had gewoon last van mijn eigen zijn.

Juist daarom wilde ik er vanaf en meer terug naar mijn vrouwelijke basis, mijn voelbare zachte kant. Want een dergelijke houding is toch heel vreemd voor iemand die zo’n fan is van de kracht van kwetsbaarheid van Brene Brown ( Zie de TED Talk hieronder voor de geïnteresseerden ). Dus ging ik samen met Maris op zoek naar mijn Wholehearted persoonlijkheid en zetten we een transformatie in om meer vanuit mijn vrouwelijke kracht en energie op te staan en te acteren. Mezelf meer te laten zien, zonder uiteraard een slappe Harrie te worden. Maar juist door vanuit je gevoel te acteren heel krachtig zijn, dat was onze koers. De eerste stappen waren heel intens en eng, maar er is nu geen weg terug en het voelt voor mij heel senang en vredig.

Direct na terugkomst in Nederland kreeg ik al de feedback uit mijn omgeving dat ze het verschil zien en merken. Dat ik anders uit mijn ogen kijk, zaken anders benader, dingen anders aanpak. Maar het is slechts een begin, we gaan zien hoe dit gaat lopen, tot nu toe voelt het heel goed, vooral voor mezelf en blijkbaar ook voor anderen als ik de reacties hoor. Ik ga kijken hoe dit gaat lopen, het is uiteraard een proces want een ijskap die je zorgvuldig in 26 jaar hebt opgebouwd laat je niet in 1 dag smelten, ook niet in een week of maand overigens. Bij interesse volg mijn proces, vragen zijn uiteraard altijd welkom! Je kunt natuurlijk ook zelf de website van Maris van der Meulen bekijken: www.PowertoBlossom.nl

Contact

T 06-23849342

carola@lamingmarketing.nl

Photography: artists on Unsplash

Copy: Carola van Laerhoven, La Ming Marketing

Redactie: Patricia van Laerhoven, Noot van de redactie

Webdesign: Dennis van der Voort, DVDV Webdesign