Selecteer een pagina

Marketing Magic Maker:

Branding Stories Feel Good Content

George

Het duurde even voor ik eruit was een icoon te vinden rondom het thema kerst passend bij de blog van deze maand. Via een omweg met Rudolph the rednose reindeer die een moeizame, eenzame start kende bij de roedel rendieren van de kerstman en uiteindelijk door zijn bijzondere rode neus eindigde als leider van het hele stel, kwam ik toch op wat anders. Want als er voor mij 1 kersticoon is met een legendarisch kerstlied dan is het toch wel George Michael, in mijn jeugd was deze man echt really the shit. En daarmee tevens door al zijn roem de meest eenzame man op aarde.

https://youtu.be/E8gmARGvPlI

Dat bleek alleen later pas in de documentaire over hem na zijn dood, niet geheel toevallig ook overleden met kerst, althans dat vind ik dat toeval niet bestaat. Wat een pijnlijk verhaal was dat over zijn leven achter de schermen, zijn tergend late coming out, gemaskeerd door ingehuurde modellen als vriendin. Want zijn vrouwelijke fan schare was uiteraard het grootst. Gay of niet George was van ons en nog steeds hahaha. Het overlijden en ziektebed van zijn grote liefde waar niemand iets van wist en mocht weten. Werkelijk afschuwelijk.

Hoe eenzaam ben je dan met al je roem, rijkdom en talent, want na WHAM bleek toch wel wat een ontzettend diverse getalenteerde musicus deze man was met keer op keer een nieuwe stijl verraste hij de wereld die nog steeds aan zijn voeten lag. Zijn legendarische optreden tijdens Live Aid, het seksschandaal in het toilet in LA, steeds weer was het aanleiding voor een nieuwe hit, door niets liet hij zich uit het veld slaan. Maar hoe tot op het bot eenzaam hij was en vele geheimen met zich meedroeg, durfde niemand te vermoeden. Ook niet hoe hij zich overeind hield met drank en drugs. Pijnlijk hoe eenzaam je kunt zijn als het eigenlijk op het oog zo ontzettend goed met je gaat.

Eenzaamheid lijkt me echt het meest vreselijke wat je kan overkomen en dat komt dan uit de mond van iemand die echt me time alleen nodig heeft. Maar dat is dan wel een bewuste keuze, geen verplichting. Het schijnt psychisch net zulke erge gevolgen te hebben als anorexia. Niemand alleen dus met de kerst, ik blijf erbij. Laat het ook in deze tijden geen excuus zijn om mensen niet te betrekken. Iemand buiten sluiten is echt vreselijk. Ook binnen de regels zou er voor iedereen een plaatsje moeten zijn. Waar er 4 kunnen eten, is er ook plek voor 5. Een beetje crea schuiven en passen en meten dan kan er veel. Dus maak er wat van volgende week: goed eten is samen eten!

Contact

T 06-23849342

carola@lamingmarketing.nl

Photography: artists on Unsplash

Copy: Carola van Laerhoven, La Ming Marketing

Redactie: Patricia van Laerhoven, Noot van de redactie

Webdesign: Dennis van der Voort, DVDV Webdesign